ALIO

ALIO hoognauwkeurige aandrijvingen in het nanometersegment

ALIO hoognauwkeurige aandrijvingen in het nanometersegment

ALIO Industries uit de U.S.A. is gespecialiseerd in hoognauwkeurige aandrijvingen in het nanometer segment. Deze systemen zijn geschikt voor toepassingen waarin zeer nauwkeurig gepositioneerd moet worden. De hoge nauwkeurigheid wordt onder meer bereikt door het gebruik van lineaire motoren. Toepassingen zijn onder andere te zoeken in de luchtvaart, medische industrie, optiekindustrie, semi-conductors en de biotechnische industrie.

Het ALIO assortiment

Het productenpakket omvat onder meer parallelle kinematische robots met drie of zes assen en lineaire- of roterende sledes voor zowel “gewoon” als vacuüm gebruik. De systemen worden compleet geleverd met slede, motor, positie-opnemer, versterker voor de motor en motion controller.

Parallelle kinematische robots

Met de ontwikkeling van de parallelle kinematische robotsystemen, ook wel hexapods genaamd, wil ALIO een revolutie teweeg brengen op het gebied van nanometer robotica. Deze hexapods zijn beschikbaar in een uitvoering met drie of zes assen. Inmiddels is de hybride hexapod geïntroduceerd, waarmee aan de hogere eisen van precisie (Positioneer precisie minder dan één micrometer) en herhaalbaarheid ( minder dan 50 nanometer) wordt voldaan.

Lineaire en roterende sledes

De lineaire en roterende sledes kunnen een resolutie van 5mu tot 5nmroterende motion systemen bereiken. Ze zijn geschikt voor “standalone” bewegingen maar ook te integreren in seriële kinematische constructies. De standaard sledes zijn aan te passen aan uw specifieke toepassing en bovendien te koppelen aan de besturing waarover u op dit moment al beschikt. Deze sledes zijn compleet te bestellen met motion controllers en software. De sledes kunnen een slag tussen de 25 mm en 400 mm maken en een kracht van 8 tot 64N aan. De maximale snelheid is 150 nm/sec.

Voordelen van ALIO op een rij

 • Zeer nauwkeurig positioneren
 • Zeer gelijkmatige snelheden
 • Geschikt voor gebruik in cleanroom
 • Geschikt voor gebruik in vacuüm
 • Parallel alsmede serieel bouwen

ALIO AI-TM-208R

Toepassingen van ALIO

 • Industriële automatisering en laserbewerking
 • Mens- en gezondheidswetenschappen
 • Metrologie en meetindustrie
 • Fotonica, micromachines, assemblage en testen
 • Halfgeleiderindustrie

Producten

Configureerbare portalen

De combinatie van het cartesiaanse portaal met optionele vrijheidsgraden zoals z-as, roterende as, (omgekeerde) driepoten, hybride hexapods of gimbals maakt deze serie tot één van de meest veelzijdige en flexibele systemen.

Bekijk product

Vlakke XY luchtlager stage

6-D Nano Positioning® beide assen die dezelfde uiterst precieze granieten basis als referentie gebruiken, met een vlakheid van slechts een enkele micron.

Bekijk product

Luchtlager Z stage met tegengewicht

De reeks van lineair aangedreven, verticale Z-lift stages worden gekenmerkt door hun lage profiel en extreem grote slagbereik.

Bekijk product

Nano Z® stage met dubbele “Voice Coil” en luchtlagers

NANO Z® gepatenteerde Z-lift luchtlagerstages overwinnen de oude ontwerpproblemen van z-wig en andere verticale stages.

Bekijk product

Geosymmetrische “Voice Coil” Z stage

Unieke geometrische vormen bieden montagevlakken aan meerdere zijden van de stage voor flexibele installatieopties.

Bekijk product

Z stage met lange slag en lineaire aandrijving

De reeks van lineair aangedreven, verticale Z-lift stages worden gekenmerkt door hun lage profiel en extreem grote slagbereik.

Bekijk product

Krachtige Z stage met pneumatische rem

Verticale Z stage met precisie kogelschroeven aangedreven door een frameloze torque motor die uitgerust is met een pneumatische ontgrendelingsrem.

Bekijk product

Standaard, dubbel kogelspoor Micron 2 X stage

Directe lineaire aandrijvingen met dubbele recirculatiekogelrails opent de wereld van de precisie voor veel meer toepassingen en klanten.

Bekijk product

Slank, enkel kogelrail X stage

Overal waar lange slagbereiken tot 1 m nodig zijn, maar de ruimte belangrijk is, zijn deze lijnen waarschijnlijk de beste keuze.

Bekijk product

Extra grote kogelrail X stage

Voor extreme toepassingen zijn drie product reeksen uitermate geschikt. Ze kunnen zware, grote voorwerpen, doelen en producten dragen en kunnen over extra grote afstanden worden gebruikt.

Bekijk product

Krachtige kogelomloopspil aangedreven X stage

Deze stages, bekend als de series “SBS” en “XBS”, maken gebruik van een frameloze koppelmotor die de drager aandrijft met een precisiekogelomloopspil op dubbele recirculatie kogellagers.

Bekijk product

Micron 2 roterende stage

Deze roterende stages, die ook openingen van behoorlijke afmetingen toelaten, worden gebruikt in een brede selectie van toepassingen en industrieën zoals industriële productie, fotonica of halfgeleidermetrologie.

Bekijk product

Lineaire x-stage

Lineaire x-stages zijn waarschijnlijk de meest gebruikte stages in de precisie-industrie.

Bekijk product

XY – stage

De XY stage wordt gebruikt in elk soort toepassing met hoge precisie.

Bekijk product

Open midden XY – stage

De open-midden XY stage wordt gekenmerkt door een grote opening, voor alle toepassingen waarbij het gedragen product van alle kanten toegankelijk moet zijn.

Bekijk product

Asymmetrische XY stage

Een asymmetrische, monolithische XY stage, kan de complexe combinatie van bewegingseisen helpen oplossen.

Bekijk product

Precisie kogelschroef aangedreven X stage

De precisie kogelschroef aangedreven X stage zorgt ervoor dat precisie kan worden bereikt in aanwezigheid van elektrische ruis.

Bekijk product

Micron 2 beweging systemen

Micron 2 (µ2) motion systemen voor de microniveau motion control markt, waar de vraag naar goedkope, mid-precisie, betrouwbare, lange slag stages aanwezig is.

Bekijk product

Roterende stage met gekruiste rollagers

Deze stages kunnen toepassingen aan waar de massa, versnelling of gewoonweg doorvoer extreem zijn, terwijl de nanometer-precisie toch behouden blijft.

Bekijk product

360 graden contactlager stage

Door het gebruik van torsiemotoren maken de stages een soepele continue beweging of een stappenproces over de volledige 360 graden mogelijk.

Bekijk product

Roterende luchtlager stage

Luchtlagers laten de tafel bewegen zonder mechanisch contact en daardoor is de beweging wrijvingsloos en zonder slijtage.

Bekijk product

Twee assige Gimbal

Twee-assige systemen zijn ontworpen rond de massa van de klant, met variabel contragewicht, kabelgeleiding en kabel- en luchtdoorvoermogelijkheden.

Bekijk product

Open-center roterende stages

Een roterende stage met maximaal +/-7,5 graden hoekbeweging, een zeer laag profiel en een extreme opening voor maximale toegankelijkheid van beide kanten.

Bekijk product

Standaard Hybride Hexapod

De Hybrid Hexapod® is ALIO’s nieuwe, gepatenteerde benadering van positionering met zes vrijheidsgraden (6-DOF), wat resulteert in een nauwkeurigheid op nanoniveau op elk werkpunt.

Bekijk product

MINI Hybrid Hexapod

De MINI, momenteel de kleinste in de Hybrid Hexapod® lijn, is compact maar biedt toch een werkvolume van 54.000 mm2 (60x60x15mm).

Bekijk product

AngularesTM Hexapod

Het kantelbereik van 60 graden van de AngularesTM Hybrid Hexapod® is verreweg het grootste hoekverplaatsingsbereik van alle 6-Degree-Of-Freedom (6 DOF) positioneringssystemen op de markt.

Bekijk product

Hybride Hexapod specials

ALIO’s modulaire en veelzijdige Hybrid Hexapod® concept maakt verschillende aanpassingen en maatwerk mogelijk om te voldoen aan uw toepassingseisen.

Bekijk product

Hoge hoek Tripod

Een Tripod maakt de combinatie mogelijk van z-beweging met kantelen en kantelen rond een gemeenschappelijk draaipunt.

Bekijk product

Klantspecifieke oplossingen voor precisie motion control

 • Applicatiespecifieke systemen
 • Geïntegreerde sub-assemblages
 • OEM platforms

Bekijk product

Certificaten ALIO

Bekijk product