Waarom kiezen voor LinMot lineaire motoren?

De diverse modellen motoren van LinMot voeren zeer dynamische, lineaire of lineair-roterende bewegingen uit in de behuizing van een enkel motortype. De motoren bieden een hoge mate van flexibiliteit voor toepassingen in bijvoorbeeld de productie- en verpakkingsindustrie.

Processen als positionering, afvullen, snijden, sorteren, verpakken of labelen binnen de voedingsmiddelenindustrie zijn met de hoogwaardige industriële lineaire motoren van LinMot op een veilige en gecontroleerde wijze gewaarborgd. Het geavanceerde aandrijfsysteem kan eenvoudig worden geïntegreerd in alle toonaangevende besturingssystemen.

Voordelen van elektrische aandrijving ten opzichte van pneumatische aandrijving

In steeds meer toepassingen worden pneumatische cilinders vervangen door elektrische lineaire aandrijvingen. De reden hiervoor is dat elektrische aandrijvingen behoorlijk wat voordelen kennen ten opzichte van de pneumatische of hydraulische aandrijvingen. Met name de stijgende energieprijzen en het toegenomen milieubewustzijn zorgen ervoor dat steeds meer bedrijven overstappen op elektrische aandrijving.

Een veel gehoorde opmerking is dat de aanschafkosten van elektrische aandrijvingen hoger zijn dan van eenvoudige pneumatische cilinders. Dat klopt. De voordelen van elektrische motoren zijn echter zo groot, dat de industriële lineaire motoren van LinMot zichzelf al binnen enkele maanden of zelfs weken terugverdienen.

De voordelen van elektrische aandrijving op een rij

  • Vermindering van de milieu voetafdruk. De CO2-uitstoot wordt drastisch verminderd bij gebruik van elektrische lineaire aandrijvingen. Besparingen van 20-40% op de energie zijn geen uitzondering!
  • Doordat er minder afzonderlijke componenten nodig zijn, zijn de onderhoudskosten voor installatie, onderhoud en logistiek lager.
  • Een elektrische motor heeft een grotere nauwkeurigheid en flexibiliteit bij het ontwerpen van productieprocessen en productiebewakingssystemen. Het bewegingsprofiel kan vrij worden geprogrammeerd en ook tijdens het gebruik aan iedere wens worden aangepast.
  • Lineaire aandrijvingen zijn stiller en duurzamer. Ze zijn ongevoelig voor veranderingen in belasting en kunnen soepel worden gestart en gestopt.
  • Conclusie: de capaciteit, kwaliteit, betrouwbaarheid en daarmee de waarde van machines of apparaten nemen toe bij het inzetten van elektrisch aangedreven motoren.

Kijk hier voor meer informatie over de voordelen van elektrische aandrijving.

Toepassingen

LinMot lineaire motoren en servo-aandrijvingen zijn ontworpen voor gebruik in industriële omgevingen. Ze worden gekenmerkt door uitstekende technische eigenschappen, een onderhoudsarme werking en duurzaamheid. Het gesloten ontwerp en de in een massieve ijzeren buis gegoten motorcomponenten maken de motoren betrouwbaar, zelfs in vuile omgevingen of in natte ruimtes (tot beschermingsklasse IP69K volgens DIN EN 60529) .

Met de verschillende productseries van LinMot zijn aandrijfsystemen beschikbaar voor zowel complexe als eenvoudige taken. De eigenschappen van de industriële lineaire motoren zijn de ideale oplossing voor lineaire bewegingen in verpakkingsmachines, handling equipment, textielmachines, speciale machines en vele andere toepassingen.