Veiligheidsremmen

Elektromagnetische remmen beschermen mens en machine. Ze houden de last op de juiste positie bij een noodstop of stroomuitval. Mayr bouwt diverse types remmen voor verschillende toepassingsmogelijkheden.

Elektromagnetische remmen
Veiligheid dankzij het fail-safe principe
Mayr elektromagnetische remmen beschermen mens en machine. Ze houden de last op de juiste positie bij een noodstop of stroomuitval.
Mayr bouwt diverse types remmen voor verschillende toepassingsmogelijkheden. Een voorbeeld is de ROBA-stop-silenzio rem, een stille rem die in de theaterwereld wordt gebruikt of de ROBA-duplostop die in  liftinstallaties kan worden ingebouwd om o.a. de vang naar boven te beveiligen.
Mayr elektromagnetische veiligheidsremmen zijn er in verschillende uitvoeringen.
Mayr elektromagnetische veiligheidsremmen
Door de inbouw van een Mayr elektromagnetisch veiligheidsrem in uw machine of installatie kunt u gevaarlijke situaties voorkomen. Deze remmen beschermen mens en machine doordat ze de last op de juiste positie houden ook bij een noodstop van de machine of als de stroom uitvalt.
Vele uitvoeringen in Mayr remmen
In tegenstelling tot de theaterbouw en de lifttechniek gelden er in de machinebouw nog geen bindende voorschriften voor de beveiliging van ongewenst dalen of neerstorten van installaties. Mayr trekt zich deze problematiek echter wel aan en is continu bezig nieuwe remsystemen te ontwikkelen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Er is dan ook een veelheid aan uitvoeringen met elk hun specifieke eigenschappen. Neem contact met ons op voor de juiste keuze.

Voordelen van elektromagnetische remmen:

Ondanks de compactheid van de rem toch hoge remmomenten
Door gebruik van hoogwaardige frictiematerialen is de slijtage minimaal
De korte schakeltijden maken een hoge schakelfrequentie mogelijk
Remmomenten zijn exact in te stellen
Remmomenten zijn eenvoudig na te stellen bij slijtage

Toepassingen
Veiligheidsremmen worden ingezet in bijvoorbeeld hef- installaties, transportinstallaties, personenliften en in de theatertechniek. Maar er zijn ook remmen voor toepassing in machines.