Nieuwe ROBA-stop®- theaterremmen, dubbel remcircuit zonder dubbel koppel

MAYR® heeft met de ROBA-stop® theaterremmen een fluisterstille nieuwe generatie remmen ontwikkeld, die in geval van een noodstop werken zonder verdubbeling van het remmoment. Tegelijkertijd garanderen ze een maximale veiligheid voor mens en materiaal. Ze zijn TÜV gecertificeerd en voldoen aan alle veiligheidseisen volgens de nieuwe DIN EN 17206 norm.

 Dubbele veiligheid, enkele belasting
De ROBA-stop®-theaterremmen hebben twee afzonderlijke remcircuits die tegen elkaar in zijn geschakeld. Op deze manier bereiken ze de noodzakelijke redundantie. De speciale constructie betekent echter niet dat het remmoment tijdens het remmen wordt verdubbeld. De remmen werken rustig, fluisterstil en zijn vriendelijk voor de onderdelen. Ze zijn niet alleen uiterst compact door hun speciale constructie. Dankzij hun lagere remkoppel maken ze het ook mogelijk de totale afmetingen van de systemen te reduceren, zo kan bijvoorbeeld voor een kleinere tandwielkast worden gekozen. MAYR heeft de remmen opnieuw uitgegeven en onlangs door de TÜV Süd laten certificeren. En met meer dan 20 jaar ervaring met deze technologie en ervaring bij klanten zijn deze remmen tevens veelvuldig onder praktijkomstandigheden getest.

Plug-and-play oplossing
De nieuwe ROBA-stop®-theaterremmen worden compleet gemonteerd en afgesteld geleverd, dus klaar voor installatie. Ze zijn zo ontworpen dat ze snel en eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd en gebruikt, terwijl fouten bij het afstellen worden voorkomen. Voor de gebruikers betekent dit niet alleen de grootst mogelijke veiligheid, maar ook, bij wijze van spreken, een plug-and-play-oplossing. De nieuwe remmen zijn bijzonder geluidsarm en bovendien onderhoudsvrij.

Meer service: Plug-in handvrijgave
Bovendien zijn de ROBA-stop®-theaterremmen uitgerust met een insteekbare handvrijgave. Hiermee kunnen in geval van nood beide remcircuits tegelijkertijd worden geopend.