Mayr EAS®-Compact®-F veiligheidskoppeling : beveiliging voor hogesnelheidstoepassingen

In testopstellingen worden soms uiterst precieze systemen gebruikt, van de aandrijving tot de meetflens, de bijbehorende koppelingen tot aan de as. De koppelbegrenzer, die test-onderdelen en meetunits beschermt tegen beschadiging door overbelasting, moet in het ontwerp aan deze kwaliteiten voldoen. MAYR biedt standaard koppelbegrenzers met koppels van 30 Nm tot 15.000 Nm, toerentallen van 25.000 tpm voor kleine- en 8.000 tpm voor de grotere bouwgroottes. Groneman B.V. vertegenwoordigd MAYR producten in Nederland, waaronder de EAS veiligheidskoppeling.

Veiligheid
De veiligheid van zowel mens als machine is bij hogesnelheidstoepassingen een belangrijke factor. De koppelbegrenzer moet op het juiste moment betrouwbaar ontkoppelen, anders zouden botsingen bij hoge snelheden ernstige schade kunnen veroorzaken. Alleen met de juiste koppeling heeft deze beveiliging zin. Een onnauwkeurige koppeling die het meetsysteem beïnvloedt, bemoeilijkt de evaluatie in het testveld. Het meetresultaat zou onnauwkeurig worden. Het is belangrijk van tevoren goed na te denken over welke koppeling gebruikt gaat worden, want er is niet één enkele koppeling die geschikt is voor alle toepassingen. Daarom heeft MAYR een zeer groot assortiment standaardproducten in haar portfolio en gebruikt men voortdurend de jarenlange ervaring voor optimalisering en verbetering, met name ook in de sector van de hoge snelheden.

Nieuwe standaard voor nieuwe eisen
Voor de bestaande EAS®-Compact®-F overbelastingskoppeling heeft men een nieuwe standaardserie tot  maar liefst 12.000 tpm ontwikkeld. Deze houdt rekening met de steeds toenemende eisen op het gebied van snelheid en dynamiek. De nieuwe serie is bijvoorbeeld voorzien van een interne afdichting die een betrouwbare smering van de functionele componenten garandeert. Want juist bij zeer hoge toerentallen is het belangrijk dat het smeermiddel precies daar wordt aangebracht waar het nodig is. Dit garandeert een betrouwbare ontkoppeling, zelfs onder extreme omstandigheden en bij hoge snelheden.

Bovendien zijn er nieuwe bouwgroottes toegevoegd voor de EAS®-HSE high-speed koppelbegrenzers.  MAYR biedt deze nu standaard aan voor hogesnelheidstoepassingen met koppels van 30 Nm tot 15.000 Nm en toerentallen van 25.000 tpm voor kleine- en 8.000 tpm voor de grotere bouwgroottes.

Terug naar overzicht