Linmot RVS lineaire motoren

Linmot RVS lineaire motoren, hygiënisch design voor toepassing in de voedingsindustrie

De meeste voedingsproducten doorlopen een aantal industriële stappen voor ze bij de supermarkt in het schap belanden. De veeleisende productie- en verpakkingsprocessen vormen tegenwoordig een uitdaging voor machinebouwers. De automatiseringstechnologie is continu aan het innoveren om aan de vraag naar steeds wisselende verpakkingen met daarbij een volledige bewaking en registratie van de processen te voldoen.

LinMot RVS innovatieve SSCP lineaire motoren bieden machinebouwers optimale bouwstenen om de productie- en verpakkingsprocessen in de voedingsmiddelenindustrie in gang te zetten.

De Linmot motoren zijn ontworpen voor toepassingen met hoge eisen aan materialen en beschermingsklasse. Het roestvrijstaal 1.4404 (AISI 316L) is hygiënisch en corrosiebestendig. De één-kabeltechnologie en gebruik van FDA goedgekeurde polymeerlagers maken het hoogwaardige, innovatieve motoren.

Uitgekiend en intelligent ontwerp

Gebaseerd op een uitgekiend ontwerp, maken de motoren bij een compacte constructie meer vermogen mogelijk. De SSCP-motoren hebben een geïntegreerde montageflens. Het montagevlak van de flens zorgt voor een verbeterd thermisch gedrag en een vereenvoudigde montage. Dit verbeterde en uitstekende thermische gedrag zorgt voor een goede passieve koeling.

Het intelligente ontwerp maakt het mogelijk een vergrote rotordiameter te gebruiken bij een vaste statorafmeting, wat resulteert in betere prestatiegegevens. De machinebouwer heeft de keuze tussen zeer slanke motortypes, korte constructiemodellen of bijzonder krachtige aandrijvingen.

Door het modulaire ontwerp van de motoren, is het vervangen van de door de FDA goedgekeurde polymeerlagers zeer gemakkelijk. Om condensvorming in de motor te voorkomen is  de motorbehuizing onder vacuüm gegoten.