Lineaire geleiding met hogere buigstijfheid

LinMot heeft het assortiment van lineaire geleiders aangevuld met de nieuw ontworpen DM01 serie. Dit is een complete aandrijfoplossing bestaand uit een lineaire geleiding en permanent geïntegreerde LinMot statoren. Afhankelijk van de eisen die gesteld worden aan de slaglengte en het benodigde vermogen, biedt LinMot meer dan 20 varianten binnen deze DM01 productfamilie. Dit geeft de gebruiker een breed scala aan mogelijkheden.

De voordelen van de nieuwe lineaire geleidingen zijn vooral nuttig bij bijzonder nauwkeurige en dynamische bewegingen. LinMot heeft daarom een productconcept ontwikkeld waarbij de lineaire motor permanent samen met de geleiding wordt gemonteerd. Precisie-assen, geleid door lineaire kogellagers, zorgen voor een nauwkeurige lineaire beweging. De ronde oppervlakken van de behuizing vereenvoudigen tevens onderhoud en reiniging van de nieuwe lineaire geleiders.

Door de selectie van het materiaal en het ontwerpprincipe bereiken deze lineaire geleiders, vergeleken met een constant bewegende massa, een hogere stijfheid dan voorheen. De kerntechnologie van de geleidingen bestaat uit de al beproefde en bewezen LinMot lineaire motoren van het type PS01-23, PS01-37 en PS01-48, (afhankelijk van de keuze). De gebruiker kan op deze manier een krachtbereik tot  572 N en slagen tot 575 mm realiseren. Acceleraties tot 390 m / s2 en een maximale snelheid van meer dan 2,9 m / s laten qua dynamiek niets te wensen over.
Elke DM01 lineaire geleiding wordt voor-gemonteerd geleverd en hoeft dus niet uit afzonderlijke onderdelen te worden opgebouwd. De inbedrijfstelling van de aandrijvingen is eenvoudig; alle DM01 lineaire geleiders zijn uitgerust met «Plug and Play» technologie.
De vereiste typeparameters hoeven niet handmatig te worden geselecteerd; deze worden automatisch ingelezen