CTL LINEAIRE UNIT MET LINEAIRE MOTOR

CTL is een lineaire unit met een geïntegreerde, krachtige UNIMOTION lineaire motor. CTL lineaire units zijn symmetrisch en compact zonder concessies te doen aan de hoge prestatie. De units zijn geschikt om te opereren in meerassige systemen en perfect voor toepassing in verschillende processen. Lineaire motoren produceren beweging met behulp van elektromagnetische kracht zonder dat er nokken, tandwielen, riemen of andere apparaten nodig zijn. CTL zijn een uniek alternatief voor rotatiemotoren, met name in toepassingen die een zeer hoge dynamiek vereisen.⁠

Hoge snelheden en herhaalnauwkeurigheid
Door het precisie- en geluidsarme lineaire geleidingssysteem wordt een hoge positioneringsnauwkeurigheid bereikt terwijl de lineaire motor extreem hoge dynamische bewegingen mogelijk maakt. Door de innovatieve lineaire motoraandrijving kan de unit namelijk snelheden tot 5 m/s bereiken; ondanks deze hoge acceleratie blijft de unit spelingsvrij.

Bij deze hoge acceleraties en lange slagen blijft de beschermkap perfect uitgelijnd met behulp van een innovatieve spanoplossing. De combinatie van de lineaire motoraandrijving en de reeks verschillende ingebouwde incrementele (toenemende) en absolute meetsystemen bieden een herhaalnauwkeurigheid tot 0,001 mm.

Bescherming tegen vuil en slijtage
Een corrosiebestendige strip beschermt de binnenkant van de unit tegen invloeden van buitenaf zoals vuil of stofdeeltjes. De aluminium profielbehuizing is geanodiseerd. Dit betekent dat de behuizing is voorzien van een harde en slijtvaste oxidelaag waardoor het aluminium goed beschermd is. De profielbehuizing heeft zijgleuven voor de kleminrichtingen en de magnetische veldsensoren.
Door de centrale smeerpoort aan beide zijden van de drager is nasmering gemakkelijk en onderhoud eenvoudig. De aluminium profielen zijn geproduceerd volgens de EN 12020-2 norm.

Extra opties

Standaard kabelrups: geschikt om te werken in zeer dynamische en geluidsarme toepassingen dankzij een speciaal linkontwerp.
AD Hall-sensor: Universele Hall Sensor met een analoge en digitale uitgang.
IOT-connectiviteit: Het gebruik van de optionele IOT-module maakt compatibiliteit met Industrie 4.0 mogelijk.
Optie zonder beschermkap: CTL lineaire units kunnen met of zonder beschermkap geleverd worden.

Meer weten over de nieuwe generatie lineaire motoren? Neem dan contact op met een van onze experts.