Beter klemmen met Tuflok: ‘de blauwe vlek’

Inserts van Kerb Konus worden wereldwijd als mechanisch verbindingselement in de meest verschillende industrieën toegepast. “Technologie voor een betrouwbare verbinding” is de stelregel die Kerb Konus al jarenlang nastreeft. Maar soms heeft die verbinding net even een extra “houvast” nodig in de vorm van een borging of afdichting. Ook hiervoor biedt men diverse mogelijkheden waarvan de Tuflok coating één van de populairste is. Tuflok “de blauwe vlek” is bij Kerb Konus een gevestigd handelsmerk.

Tuflok “de blauwe vlek” is een hoogelastische blauwe nylon laag die zorgt voor een beter klemmende werking. Hierdoor ontstaat een trillingsvrije verbinding die bij dynamische belasting niet los kan draaien. Tuflok is temperatuurbestendig van –56°C tot +150°C. De coating droogt niet uit, krimpt niet en is niet onderhevig aan bederf. Ze is bestendig tegen alcohol, olie, benzine en de meeste verdunners. Tuflok is ook in de voedingsmiddelenindustrie te gebruiken. Er bestaat geen uithardingtijd en de coating kan meerdere malen hergebruikt worden. Tuflok is geschikt voor  materialen zoals roestvast staal, aluminium en messing maar ook voor oppervlakteveredelde draaddelen. De laag kan plaatselijk of rondom een draadstuk worden aangebracht op zowel binnen- als buitendraad.

Tuflok “de blauwe vlek” heeft zich bewezen in diverse takken van de industrie waaronder de zware machinebouw, instrument- en apparatenbouw, bij hydraulische installaties, in de elektro- en fijnmechanische industrie en de optiek.

Kerb Konus biedt diverse coatings voor afdichting en borging van draaddelen, ieder met eigen eigenschappen en kenmerken.

Terug naar overzicht